Vybijí se váš náramek Xiaomi Mi Band 4 příliš rychle? Poradíme, co s tím

Vybijí se váš náramek Xiaomi Mi Band 4 příliš rychle? Poradíme, co s tím

Dlouhodobě jsme coby uživatelé zvyklí, že Mi Band náramky vydrží neskonale dlouho nabité. Desítky dní a nocí. To je velmi příjemné a rozhodně se dlouhé výdrže baterie nechceme vzdávat. Jenže poslední dobou se objevují nespokojené ohlasy těch uživatelů, jimž se Xiaomi Mi Band 4 vybíjí o dost rychleji. Pravděpodobně od té doby, co aktualizovali aplikaci Mi-Fit App. Ale má to řešení, na které přišli v redakci Gearbest blogu. Jaké?

Jak prodloužit výdrže baterie náramku Xiaomi Mi Band 4?

Za běžných okolností je výdrže baterie náramku Xiaomi Mi Band 4 okolo 15 dní. Jenže po posledním firmware updatu se výdrž baterie zkrátila ani ne na polovinu (při zachování stejné intenzity využití náramku), po 3 dnech od nabití je stav baterie okolo 51 %.  

V redakci Gearbest blogu udělali malý test, jak se změní výdrž baterie, pokud se vypne Bluetooth propojení s telefonem. A změna byla velká, po dvou dnech a při stejném využití náramku, jen s vypnutým Bluetooth v mobilu, byla po dvou dnech baterie na 86 %. Značný posun směrem k prodloužení výdrže.

Bluetooth odpojujte co nejčastěji (teda když máte náramek jen kvůli pohybu)

Takže logicky se dá doporučit, aby uživatelé náramku Xiaomi Mi Band 4 prostě propojení s telefonem pomocí Bluetooth začali omezovat, připojovali náramek jen nárazově pro synchronizaci dat, nikoliv neomezeně (což ale znemožní notifikace). Řešení je to tedy pouze pro ty uživatele, kteří nepotřebují mít v náramku notifikace, ale chtějí si jen sledovat své fyzické aktivity a některé zdravotní parametry.

Xiaomi Mi Band 4 

Další tipy k delší výdrži baterie

  • Detailně si projděte nastavení a vypněte všechny nepoužívané funkce, zejména třeba rozsvěcen obrazovky otočením zápěstí, odemykání telefonu, upozornění na pitná režim a pohyb, apod.
  • Xiaomi už situaci částečně napravilo, a tak odinstalujte svou současnou Mi Fit App, stáhněte si a nainstalujte tu nejnovější. Aktualizujte také Xiaomi Mi Band 4 firmware na ten nejnovější.
  • Vyberte domovskou obrazovku náramku s co nejméně údaji (co nejtmavší)
  • Zkalibrujte baterii náramku tím, že ji vybijete na 1 %, nabijete na 100 % a počkáte ještě 20 minut, než náramek budete zase používat.

Poznámka:

Pokud váš náramek Xiaomi Mi Band 4 přijde během dne o více než 30 % baterie, reklamujte jej. Jedná se totiž o defekt v baterii. Takto vysoká spotřeba není způsobena softwarově.

Často kladené dotazy

Proč se u některých uživatelů Xiaomi Mi Band 4 rychle vybíjí baterie?

Rychlé vybíjení baterie Xiaomi Mi Band 4 může souviset s posledním firmware updatem, který zkrátil výdrž baterie na méně než polovinu. To může vést k tomu, že po 3 dnech od nabití je stav baterie okolo 51 %.

Jak mohu prodloužit výdrž baterie náramku Xiaomi Mi Band 4?

Výdrž baterie můžete prodloužit tím, že vypnete Bluetooth propojení s telefonem a připojíte náramek pouze pro synchronizaci dat. Můžete také vypnout nepoužívané funkce v nastavení, aktualizovat Mi Fit App a firmware náramku, zvolit tmavší domovskou obrazovku náramku a zkalibrovat jeho baterii.

Co dělat, pokud se baterie Xiaomi Mi Band 4 vybíjí příliš rychle?

Pokud váš náramek Xiaomi Mi Band 4 ztrácí během dne více než 30 % baterie, je možné, že má defekt v baterii. V tom případě byste měli náramek reklamovat.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...