TV box se seká? Poradíme tři způsoby, jak to elegantně vyřešit

TV boxy někdy stávkují

TV boxy se rády a často sekají. Jistě nejsteprvní, komu se to stalo. Pojďme se podívat na důvody tohoto zasekávání, ale i na cesty, jak je řešit.

Řešení prvního možného původu problému je jednoduché: televizní box nemá dostatek paměti

Televizní boxy zvládnou pojmout jen velmi malé množství informací. Je to stejné jako na mobilním telefonu. Při nedostatku paměti se TV box prostě zasekne. Když se porozhlédnete po různých TV boxech s velkou pamětí, není ve výsledku ani u těchto modelů paměť zas tak velká, dokonce i pro malé softwary.

Televizní box

Pokud se tedy váš TV box z ničeho nic zasekne, první, co byste měli zvážit je, jestli nemáte přeplněnou paměť. Doporučujeme ponechat si TV box pro sledování klasických televizních pořadů a nestahovat nic jiného, než program pro sledování videa.

Druhý možný původ problému: Váš TV box nemá dostatečně pokročilý procesor

Při spouštění programu se váš TV box zasekne tím, že software je bud příliš velký nebo naopak malý. Někteří lidé říkají : “Proč prostě nevyčistíš mezipaměť?“ Pamatujete si rané telefony s androidem? Když se telefon zasekl, fungovalo vyčištění této mezipaměti?

Ne, jistěže nefungovalo. Vymazávacím programem naopak více zahltíte paměť TV boxu, případně chytré televize, což váš problém se zaseknutím nevyřeší, ale pravděpodobně spíše zhorší.

Xiaomi televizní box

Ptáte se, co tedy dělat? Pokud jde o TV box, jednoduše ho restartujte.
Jedině restart totiž dokáže kompletně obnovit proces probíhající v mezipaměti.

Třetí způsob řešení: Obnovení továrního nastavení

TV boxy nejsou nikdy optimalizovány tak dobře, jako počítače nebo chytré telefony. Když se objeví problém, stačí jen odstranit všechna data. Je fakt, že největší procento původu zaseknutí je, že lidé od svých TV boxů očekávají příliš mnoho.

Televize je přeci jen stále televize a některé možnosti nám doposud nedokáže nabídnout.

Často kladené dotazy

Proč se můj TV box často zasekává?

Jedním z možných důvodů zasekávání TV boxu může být nedostatek paměti. Tyto zařízení mají omezenou kapacitu, a pokud je přeplněná, mohou se zaseknout. Dalším možným problémem může být neadekvátní procesor, který není schopen zvládnout spouštění náročnějších programů.

Co mám dělat, když se můj TV box zasekne?

Pokud se váš TV box zasekne z důvodu nedostatku paměti nebo nedostatečného procesoru, doporučujeme jednoduše restartovat zařízení. Restart totiž dokáže kompletně obnovit proces probíhající v mezipaměti.

Jak mohu předejít zasekávání mého TV boxu?

Doporučujeme ponechat si TV box pouze pro sledování klasických televizních pořadů a nestahovat na něj další aplikace či software. V případě, že se problém opakuje, můžete zvážit obnovení továrního nastavení zařízení, což odstraní veškerá uložená data a vrátí jej do původního stavu.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...