Levé sluchátko bezdrátových sluchátek JBL Tune 220TWS nemá zvuk? Poradíme, co s tím!

levé sluchátko bezdrátových sluchátek JBL Tune 220TWS nemá zvuk? Poradíme, co s tím

Modelem roku 2020 od značky JBL v oblasti bezdrátových sluchátek se skvělým zvukem, na jaký jsme od JBL zvyklí, jsou sluchátka JBL Tune 220TWS. Uživatelé po celém světě si je chválí pro jejich dlouhou výdrž (19 hodin na jedno nabití) a vysoce kvalitní zvuk. Jde o jednu z nejlepších alternativ k AirPods Pro od Apple. Jenže mnoha uživatelům už se taé stalo, že levé sluchátko nehrálo. Čím to je a co s tím?

Mohou nastat tři důvody, proč levé sluchátko JBL Tune 220TWS nehraje nebo nereaguje

Prvním důvodem je absence mikrofonu v levém sluchátku. Takže se skrze něj ani neodehrává Bluetooth telefonát. Nelze jím ani aktivovat Siri/Google nebo Bixby asistenta. Od toho je v setu pravé sluchátko, které je mikrofonem a možností ovládat hovory a asistenty vybaveno.

Druhým důvodem je pořadí připojení sluchátek. Pravé sluchátko je prioritní, ono komunikuje s telefonem. Takže pokud si v uchu ponecháte levé sluchátko a pravé vložíte do ochranného a nabíjecího pouzdra, pak levé sluchátko ztratí spojení s telefonem, protože mu jej zprostředkovávalo prioritní pravé sluchátko, které se vložením do pouzdra deaktivovalo. Jestliže chcete poslouchat jen jedním uchem, musíte použít sluchátko pravé.

JBL sluchátka

Třetím důvodem mohou být problémy s připojením obou sluchátek. jak je ověřit a řešit?

  • možná jste se vzdálili na víc než deset metrů od telefonu. Dál totiž Bluetooth signál nedosáhne. Při překážkách (stěny) jsou funkční vzdálenosti ještě kratší.
  • Možná nemáte dostatečně nabitý telefon nebo sluchátka, případně obojí.
  • Možná nemáte sluchátka propojena s telefonem přes Bluetooth (třeba jste Bluetooth vypnuli, aby tolik nespotřebovávalo baterii telefonu, a zapomněli jste na to.

Pokud se nepotvrdí ani jedna z možností, pokuste se sluchátka resetovat. Jak na to? Návod najdete zde.

Často kladené dotazy

Proč levé sluchátko u JBL Tune 220TWS přestalo hrát?

Mohou nastat tři důvody - absence mikrofonu v levém sluchátku, pořadí připojení sluchátek nebo problémy s připojením obou sluchátek. Levé sluchátko nemá mikrofon a není určeno pro telefonní hovory, hovory a asistenty aktivují pouze pravé sluchátko. Dále může být problém s pořadím připojení, kdy levé sluchátko ztratí spojení s telefonem, pokud se pravé sluchátko vloží do nabíjecího pouzdra. Poslední možností jsou problémy s připojením obou sluchátek, které mohou být způsobeny vzdáleností od telefonu, stavem baterie nebo nedostatečným propojením přes Bluetooth.

Jak zjistit a řešit problémy s připojením obou sluchátek JBL Tune 220TWS?

Možnosti zahrnují omezenou vzdálenost signálu Bluetooth, nedostatečně nabitý telefon nebo sluchátka, nebo vypnutí Bluetooth na telefonu. Zkontrolujte, zda nejste více než deset metrů daleko od telefonu a zda překážky jako stěny nepoklesají funkční vzdálenost. Ujistěte se, že máte nabitý telefon i sluchátka, a že Bluetooth je ve vašem telefonu zapnutý. Pokud se nepotvrdí ani jedna z možností, zkuste sluchátka resetovat podle návodu.

Jaký je zdroj nezájmu telefonních hovorů a asistentů na levém sluchátku JBL Tune 220TWS?

Zdrojem nezájmu telefonních hovorů a asistentů v levém sluchátku je absence mikrofonu. Toto sluchátko se v setu k této činnosti nepoužívá. Rozhovory a asistenty aktivují pouze pravé sluchátko, které je mikrofonem a možností ovládat hovory a asistenty vybaveno.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...