Který vybrat: Xiaomi Mi Band 5 nebo Xiaomi Mi Band 4?

Který vybrat: Xiaomi Mi Band 5 nebo Xiaomi Mi Band 4

Chcete si pořídit první fitness náramek a byly vám doporučeny ty Xiaomi? Nebo už máte starší model  Xiaomi Band a chcete upgradovat, ale nevíte, zda na levnější čtyřku, nebo rovnou na dražší a nejnovější pětku? Pojďme se podívat na rozdíly mezi oběma náramky, abychom vám ulehčili rozhodování. Oba totiž mají něco do sebe, oba ale mají i své mouchy.

Jaké jsou rozdíly mezi Xiaomi Mi Band 5 a Xiaomi Mi Band 4?

Velké rozdíly na první pohled nejsou, protože oba náramky jsou si designově dost podobné. Odlišnosti najdeme teprve až při podrobnějším zkoumání, jak už to u výrobků od jedné značky bývá.

Pásek je v podstatě stejný, jen jej z Mi Band 5 není nutné sundávat, protože taky je nové a úžasně pohodlné nabíjení – magnetickou nabíječkou. Takže už nehrozí roztržení pásku, při zandávání pecky náramku po nabití zpět na své místo. Zapínání ale například zůstalo stejné, i když je jasné, že si můžete pořídit jiný pásek s jiným zapínáním, klidně i kovový. Ale to už jsou náklady navíc. Důležitý je tedy zejména rozdíl v nabíjení. Najdeme však i několik dalších, díky kterým je Mi Band významně dražší, než jeho starší verze s číslem 4.

Mi Band 5

Čím se odlišuje Mi Band 5?

V základu je nabízeno více druhů barevného provedení, obrazovka je u Mi Band 5 o 0,15 palce větší. Ale je tu bohužel méně senzorů, na druhou stranu sem výrobce předinstaoval více sportovních módů (11 oproti 6 u Mi Band 4).

Mi Band 5 má ale menší baterii, což se podepsalo také na snížení výdrže na jedno nabití. To je nyní uváděno na 14 – 20 dní u Mi Band 5, ale u staršího modelu šlo o výdrž nad dvacet dní. Díky pohodlnějšímu procesu je ale nabíjení příjemnější. NFC není ani u jednoho modelu na českém trhu.

Mi Band 5 má také několik dodaných funkcí, jako jsou dálkové ovládání, hlasový asistent, dynamická tapeta, monitoring stresu, asistenta pro správnou relaxaci dechem, zaměření na ženský cyklus nebo tzv. PAI index.

A co říci na závěr?

Ostatní parametry obou náramků jsou víceméně stejné, a to včetně funkcí. Takže je na vás, čemu dáte přednost, zda více sportovním režimům, hlasovému asistentu a pohodlnějšímu nabíjení za vyšší cenu, nebo sáhnete po náramku za nižší cenu, s delší výdrží, ale s výrazně méně funkcemi. Dodejme, že v případě notifikací jsou na tom oba náramky stejně, protože je v mobilu obsluhuje stejná aplikace.

Často kladené dotazy

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi Xiaomi Mi Band 4 a Xiaomi Mi Band 5?

Zásadní odlišnosti mezi Xiaomi Mi Band 4 a Xiaomi Mi Band 5 spočívají především ve způsobu nabíjení (Mi Band 5 využívá pohodlné magnetické nabíječky), velikosti obrazovky (Mi Band 5 o 0,15 palce větší), množství sportovních módů (11 u Mi Band 5 oproti 6 u Mi Band 4) a výdrži baterie (14 - 20 dní u Mi Band 5, nad 20 dní u Mi Band 4).

Co jsou nové funkce Xiaomi Mi Band 5?

Mezi nové funkce Mi Band 5 patří dálkové ovládání, hlasový asistent, dynamická tapeta, monitoring stresu, asistent pro správnou relaxaci dechem, zaměření na ženský cyklus a tzv. PAI index.

Mám si vybrat Xiaomi Mi Band 4 nebo Xiaomi Mi Band 5?

Záleží na vašich prioritách. Pokud dáváte přednost více sportovním režimům, hlasovému asistentu a pohodlnějšímu nabíjení, pak je Xiaomi Mi Band 5 vhodnější volba. Pokud byste raději měli náramek s delší výdrží baterie za nižší cenu a méně funkcemi, zvažte Xiaomi Mi Band 4.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...