Který vybrat: Honor Play 4 Pro nebo Honor Play 4?

Který vybrat: Honor Play 4 Pro nebo Honor Play 4

Právě se nacházíte v procesu výběru telefonu, zaujal vás Honor s jeho modelem Play 4, ale přemýšlíte, jestli se rozhodnout pro základní (a levnější verzi) nebo pro vylepšenou a dražší verzi Pro? Pojďme se podívat, v čem tkví rozdíly mezi nimi a zda dražší model stojí za to, abyste si připlatili. Nejvýraznější jsou následující rozdíly:

Rozdílné procesory

Hlavní rozdíl je samozřejmě v procesorech, kterými jsou oba modely vybaveny, a tedy i ve výkonu, v rychlosti, zkrátka v tom, co si můžete s kterým z nich dovolit. „Pro“ verze vám umožní hrát i náročnější onlinovky.

Základní model, tedy Honor Play 4, je vybaven procesorem MediaTek Dimensity 800 series. Ale Honor Play 4 Pro dostal do vínku chipset Kirin 990, jehož výkon je výrazně vyšší.

Ovšem pozor, oba modely podporují 5G, takže zrovna v tomto se rozdíl moc nekoná. Podle recenzí, které jsme pročítali, je rozdíl ve výkonu dost patrný. Bude asi rozhodujícím parametrem, podle kterého budete právě váš model nebo model nebo dárek v podobě mobilu vybírat.

Honor Play 4

Rozdílné kamery

I ve fotoaparátech najdeme mezi oběma verzemi nezanedbatelné rozdíly. Na první pohled je lépe vybavena základní verze, ale zase je to o tom, co preferujete právě vy, jestli kapacitu nahnanou softwarem nebo spíše lepší světelnost a zoom.

Honor Play 4 nabídne čtyři zadní fotoaparáty a v nich následující kapacity rozlišení: 64 Mpx, 8 Mpx, a 2 x 2 Mpx. Kamery jsou určeny jako hlavní, širokoúhlá, makro a pro tvorbu hloubky fotografie.

Honor Play 4 Pro má sice jen dva zadní fotoaparáty s kapacitami 40 Mpx, ale jsou vybaveny trojnásobnou variací světla nebo třicetinásobným digitálním zoomem.

Poznámka: Telefony sice neumějí Google, ale i tak se jedná o zajímavé modely, které jistě oceníte.

Rozdílné designy obrazovky

Na telefonu Honor Play 4 najdete díru v displeji určenou pro jeden přední selfie fotoaparát. Naproti tomu Honor Play 4 Pro je vybaven dvěma předními fotoaparáty ve dvojnásob velké díře v obrazovce.

Díky dvěma předním kamerám můžete jednak pořídit kvalitnější a prostorové selfie, ale zejména se spolehnout na bezpečnější odemykání obličejem. Díky tomu, že jsou tu dvě kamery, nebude k odemčení vašeho telefonu stačit jen vaše foto, budete jej muset odemykat fyzicky vy sami.

Honor Play 4 Pro

Rozdílné výdrže baterie

U baterie je situace celkem rozpačitá, protože Honor Play 4 má kapacitu 4 300 mAh, kdežto Honor Play 4 Pro jen 4 200 mAh. Ale tím se nedejte zmást. Výdrž je delší u „Pro“ modelu, protože lepší chipset znamená nižší spotřebu energie v čase.

Navíc má Honor Play 4 Pro také rychlejší nabíjení, konkrétně 40 W – tedy ultra rychlé nabíjení. U základního Honor Play 4 telefonu je to jen 22,5 W, což dnes označujeme za rychlé nabíjení.

Rozdílné možnosti

Honor Play 4 Pro má v nabídce dvě varianty, tou druhou je Honor Play 4 Pro IR. Jedná se o telefon s termometrem, tedy měřičem infračerveného spektra (infra red = IR). Koho tato oblast zajímá, jistě sáhne pro verzi „Pro“, s přídavkem „IR“.

Často kladené dotazy

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi modelem Honor Play 4 a Honor Play 4 Pro?

Hlavní rozdíly mezi oběma modely spočívají v rozdílných procesorech, kamerách, designu obrazovky a výdrži baterie. Procesor Kirin 990 v modelu Pro má výrazně vyšší výkon než MediaTek Dimensity 800 series v základním modelu. Model Pro má jen dva zadní fotoaparáty s kapacitami 40 Mpx, ale s lepší světelností a zoomem. Design obrazovky se liší v počtu předních fotoaparátů a výdrž baterie je delší u modelu Pro díky lepšímu čipsetu a rychlejšímu nabíjení.

Co znamená varianta Honor Play 4 Pro IR?

Honor Play 4 Pro IR je varianta modelu Honor Play 4 Pro, která obsahuje měřič infračerveného spektra (termometr). Tato funkce může být užitečná pro ty, kteří se zajímají o měření teploty pomocí svého telefonu.

Který model bych měl zvolit, pokud mi záleží na výkonu a hrách?

Pokud hledáte lepší výkon pro náročnější úkoly, jako jsou hry, doporučujeme zvolit model Honor Play 4 Pro, který má výkonnější procesor Kirin 990 a umožňuje hrát i náročnější onlinovky.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...