Kterou vybrat: Xiaomi Mi Electric Scooter 1S nebo Xiaomi Mi Electric Scooter Pro?

Kterou vybrat: Xiaomi Mi Electric Scooter 1S nebo Xiaomi Mi Electric Scooter Pro

Dvě různé elektro – koloběžky, podobný design, rozdílná cena. Po které sáhnout, Bude stačit levnější Scooter 1S nebo raději připlatit a vzít si dražší Scooter Pro? Nejde zrovna o malý přípplatek, tak se pojďme podívat, co získáte navíc oproti základnímu modelu, případně čím by mohl základní modelu překvapit. Nahlédneme do parametrů a porovnáme je tak, aby byl výběr mnohem snazší.

Co má elektrická koloběžka Xiaomi Mi Electric Scooter Pro navíc oproti modelu Xiaomi Mi Electric Scooter 1S?

Oba porovnávané modely jedou stejnou maximální rychlostí 25 km/h a mají velmi podobnou velikost, také stejnou nosnost – do 100 kg. I jejich nabíjecí kabel má stejnou délku, a to 2,7 m. Na předním kole najdete u obou modelů elektronickou brzdu, na zadním fyzickou brzdu.

Kola jsou stejně velká, a to pneumatická s průměrem 8,5 palce, připojují se ke stejné aplikaci a také mají stejnou certifikaci krytí proti prachu a vodě (IP54 – takže pozor na počasí, v dešti neobstojí a v loužích už vůbec ne, ovšem ani na prašných cestách).

Elektrická koloběžka Xiaomi

Vzhledem k tomu, že model „Pro“ je výrazně dražší, podívejme se, co dokáže nabídnout navíc. Možná budete až překvapeni:

  • je o dvě kila těžší a o 4 mm vyšší
  • zvládne o polovinu delší trasu na jedno nabití (45 km oproti 30 km)
  • ale také se déle nabíjí (9 hodin oproti 5 hodinám)
  • zvládne větší terénní převýšení (20 stupňů oproti 15 stupňům)

Takže je to víceméně jasné: na rovnější terén, do nížin a do měst, která jsou na rovině, kde navíc nebudete jezdit příliš daleko, bude stačit základní model Xiaomi Mi Electric Scooter 1S. Ale pokud bydlíte v kopcích nebo pracujete ve městě, které je v kopcích a vy po něm potřebujete jezdit, navíc na větší vzdálenosti, nebo chcete koloběžku jako zajímavou alternativu volnočasového ježdění na kole po okolí, ale na delší vzdálenosti, rozhodně investujte spíše do modelu Xiaomi Mi Electric Scooter Pro.

Malá poznámka na závěr: Xiaomi Mi Electric Scooter 1S nabídne dvě barvy – černou a bílou, kdežto Xiaomi Mi Electric Scooter Pro pouze černou.

Často kladené dotazy

1. Jaké jsou hlavní rozdíly mezi Xiaomi Mi Electric Scooter 1S a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro?

Model Pro je o 2 kg těžší, má o polovinu delší dojezd (45 km oproti 30 km) se delší dobou nabíjení (9 hodin oproti 5 hodinám) a zvládne větší terénní převýšení (20 stupňů oproti 15 stupňům). Obě koloběžky dosahují stejné rychlosti (25 km/h), mají stejnou nosnost a velikost kol. Model 1S je k dispozici ve dvou barvách, zatímco model Pro pouze v černé.

2. Který model koloběžky je vhodný pro jízdu po rovinatém terénu a krátké vzdálenosti?

Pro jízdu po rovinatém terénu a krátké vzdálenosti postačí základní model Xiaomi Mi Electric Scooter 1S.

3. Který model koloběžky bych měl vybrat, pokud často jezdím po kopcovitém terénu nebo potřebuji delší dojezd?

Pokud často jezdíte po kopcovitém terénu nebo potřebujete delší dojezd, doporučuje se spíše Xiaomi Mi Electric Scooter Pro.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

cestování přes booking

Tipy a triky na Booking.com: Jak ušetřit na rezervaci?

Ubytovací portál Booking.com právem patří mezi nejpopulárnější nejen u nás, ale také ve světě, kde by marně hledal konkurenci. Přestože hlavním...

luxusní hotely booking

Zasněte se: Nejluxusnější hotely na Booking

Booking.com nepochybně patří mezi nejoblíbenější a také nejpoužívanější platformy pro rezervaci ubytování. Zatímco většina z nás jeho služeb...

ubytování na Bookin.com

Booking zajímavosti: Co jste nevěděli o oblíbeném portálu?

Booking.cz bezpochyby patří mezi nejpopulárnější ubytovací portály na světě. Důvodem jsou nejen skvělé ceny a široká nabídka ubytování, ale také...

stan pod stromy

Jste po dovolené stále unavení? Možná známe důvod. Tahle situace totiž postihuje více lidí

Co se vám vybaví, když se řekne dovolená? Pro většinu z nás to znamená zábavu, wellness, hýčkání nebo prostě jen odpočinek a dohánění spánku....