Jsou bezdrátová sluchátka Realme Buds Air voděodolná nebo odolná proti potu?

Realme Buds Air

Možná právě přemýšlíte, že si pořídíte bezdrátová sluchátka. Levnější, ale celkem kvalitní variantu najdete i u značky OPPO Realme, konkrétně Realme Buds Air. I proto jsou tato sluchátka v současnosti velmi oblíbená a jsou na špičkách prodejních žebříčků. Když se pro ně máte rozhodnout, je důležité i vědět, zda jsou voděodolná a odolná proti potu. Takže jak je to se sluchátky Realme Buds Air?

Sluchátka a pouzdro mají jiné parametry

Zatímco samotná sluchátka byla navržena na celodenní nošení v uších, takže odolávají potu, mazu, mírnějšímu dešti, tak pouzdro sloužící k přenosu a k nabíjení sluchátek rozhodně voděodolné nebo dokonce vodotěsné není. Pokud byste jej vystavili působení vody či dlouhodobějšího vlhka, mohli byste jej nenávratně poškodit, a s ním i vevnitř vložená sluchátka.

Realme Buds Air sluchátka

Jak ochránit bezdrátová sluchátka Realme Buds Air před vodou a vlhkem?

Abyste ochránili i svá sluchátka Realme Buds Air, která jsou jen voděodolná, nikoliv vodotěsná, je vhodné dodržovat následujících šest pokynů:

  1. Sluchátka nikdy nedávejte pod tekoucí vodu, neomývejte je pod kohoutkem, ani pod sprchou
  2. Nikdy se sluchátky nechoďte plavat, ani pokud nemáte v plánu se potápět
  3. Nikdy nedávejte sluchátka do pračky a ani do sušičky, vždy důkladně zkontrolujte kapsy oblečení, které dáváte vyprat
  4. Nenoste sluchátka do sauny ani do páry
  5. Nikdy si sluchátka neberte ani tam, kde se pohybujete proti vodě s velkou rychlostí, například na surf, vodní lyžování
  6. Chraňte sluchátka i před dalšími extrémními situacemi
Bezdrátová sluchátka Realme Buds Air

Co když se bezdrátová sluchátka Realme Buds Air přece jen namočí?

Jestliže se stane, že svoje bezdrátová sluchátka Realme Buds Air zasáhnete stříkající vodou nebo vám do vody spadnou, ihned je vyndejte a osušte jemným a velmi savým hadříkem. Než je pak spustíte nebo vložíte do nabíjecího pouzdra, nechte je důkladně vyschnout, raději i celý den, ale nikoliv na extrémním teple, rozhodně je nepokládejte třeba na radiátor. Podlahové topení je v pořádku.

Nikdy svá sluchátka nevystavujte ani působení šamponů, kondicionérů, mýdel, čističů, parfémů a dalších tekutým a mastnotu rozkládajících látek. K nevhodným patří i pokrmy (tady jde spíše o potřísněné ruce, špinavý stůl), repelenty, oleje, tužidla, laky na vlasy. S materiálem ušního mazu si sluchátka poradí, ale i tak platí zvýšená hygiena uší.

Jednou za čas je nutné sluchátka očistit. V tom případě přichází na řadu měkký hadřík na očištění hlavní špíny, pak špejle, vata a isopropyl alkohol nebo jiné co nejčistší alkoholové ředidlo. Vatou tahy jedním směrem postupně sluchátka očistíme. Tekutina nesmí zatéct dovnitř. Nakonec setřeme vlhkým hadříkem, který nepouští chloupky, a necháme vyschnout.

Často kladené dotazy

Jsou sluchátka Realme Buds Air voděodolná?

Ano, sluchátka Realme Buds Air jsou navržena na celodenní nošení v uších, takže odolávají potu, mazu a mírnějšímu dešti. Nicméně, jejich pouzdro, které slouží k přenosu a nabíjení sluchátek, není voděodolné ani vodotěsné.

Jak ochránit sluchátka Realme Buds Air před vodou a vlhkem?

Abyste ochránili vaše sluchátka Realme Buds Air, je vhodné dodržovat těchto šest pokynů: 1. Sluchátka nikdy nedávejte pod tekoucí vodu, neomývejte je pod kohoutkem ani pod sprchou. 2. Nikdy se sluchátky nechoďte plavat ani pokud nemáte v plánu se potápět. 3. Nikdy nedávejte sluchátka do pračky ani do sušičky. 4. Nenoste sluchátka do sauny ani do páry. 5. Nikdy si sluchátka neberte tam, kde se pohybujete proti vodě s velkou rychlostí, například na surf nebo vodní lyžování. 6. Chraňte sluchátka i před dalšími extrémními situacemi.

Co dělat, pokud se sluchátka Realme Buds Air namočí?

Pokud se stane, že vaše sluchátka Realme Buds Air zasáhne stříkající voda nebo vám do vody spadnou, ihned je vyndejte a osušte jemným a velmi savým hadříkem. Než je pak spustíte nebo vložíte do nabíjecího pouzdra, nechte je důkladně vyschnout, raději i celý den, ale nikoliv na extrémním teple, rozhodně je nepokládejte třeba na radiátor. Podlahové topení je v pořádku.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...