Je v hodinkách Amazfit Bip S i EKG?

Je v hodinkách Amazfit Bip S i EKG

Svět chytrých hodinek a fitness náramků se žene vpřed překotným tempem. A stále více se soustředí i na sledování zdravotních funkcí, nikoliv jen na sport nebo životní styl, případně na propojení s informacemi v telefonu, na notifikace. Na mnoha modelech již najdeme jak měření krevního tlaku, tak saturace krve kyslíkem, ovšem už se objevily i modely s EKG, kterých je na trhu také čím dál více. Patří mezi ně i Amazfit Bip S?

Chytré hodinky Amazfit Bip S nenabídnou funkci EKG

EKG, které umožňuje dlouhodobé sledování vývoje srdeční aktivity v čase, což dokáže najít arytmii nebo oslabení srdečního svalu, není v hodinkách Amazfit Bip S dostupné. Tento model je totiž velmi drobný a v podstatě celkem levný, což neumožňuje, aby v něm mohlo být EKG zabudováno (jak s ohledem na cenu, tak zejména na velikost). Navíc je potřeba mít speciální certifikáty pro každý národní trh, aby bylo možné na něm hodinky s EKG prodávat, což celé zařízení ještě prodražuje.

Amazfit Bip S

Kde koupit Amazfit Bip S? Třeba v obchodě Datart.cz.

BioTracker PPG Biological Tracking Optical Sensor vyvinutý v Huami

Rozhodně ale nemusíte věšet hlavu, protože hodinky Amazfit Bip S jsou vybaveny trochu jiným měřením, ze kterého jistě budete mít radost. Jde o BioTracker PPG Biological Tracking Optical Sensor vyvinutý v Huami.

O co jde? Je to dlouhodobé a hlavně přesné sledování srdečního tepu, sledování intervalu srdečního rytmu během cvičení a také automatická identifikace případné arytmie (včetně fibrilace síní), které by mohly předznamenávat srdeční potíže.

Toto měření sice nedokáže plně nahradit EKG, ale pro laika je lépe vypovídajícím instrumentem pro sledování stavu jeho srdce a oběhového systému. Ovšem nezapomínejme, že nejde zařízení určené pro zdravotnický sektor, pouze o hobby produkt (stejně jako všechny ostatní chytré hodinky a náramky, s výjimkou plánovaných hodinek certifikovaných jako zařízení pro lékaře, ale ty nebude možné koupit, budou pouze na předpis).

Často kladené dotazy

1. Mají chytré hodinky Amazfit Bip S funkci EKG?

Ne, hodinky Amazfit Bip S neposkytují funkci EKG, které umožňuje dlouhodobé sledování vývoje srdeční aktivity v čase. Důvodem je především malá velikost a nízká cena tohoto modelu, které neumožňují zabudování EKG systému, a potřeba speciálních certifikátů pro prodej na jednotlivých národních trzích.

2. Jaké srdeční funkce lze sledovat pomocí Amazfit Bip S?

Amazfit Bip S neobsahuje EKG, ale disponuje BioTracker PPG Biological Tracking Optical Sensorem vyvinutým v Huami. Tento sensor umožňuje dlouhodobé a přesné sledování srdečního tepu, intervalů srdečního rytmu během cvičení a automatickou identifikaci případné arytmie (včetně fibrilace síní). Ač nebude nahradit EKG, pro běžného uživatele poskytuje dostatečné informace o stavu srdce a oběhového systému.

3. Kde lze koupit chytré hodinky Amazfit Bip S?

Chytré hodinky Amazfit Bip S lze zakoupit například v obchodě Datart.cz.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...