Jak vypnout tmavý režim ve Windows 10?

Tmavý režim

Windows 10 nám připravily možnost být ve tmavém režimu, který je pro oči ve tmavším prostředí příjemnější, možná i zdravější. Jenže je tu malá komplikace, tmavý režim se pro ty, komu zcela nevyhovuje, nenechá vypnout trvale v běžném uživatelském rozhraní. Můžete jej vypnout. Ale vždycky se po nějaké době vrátí. Aby bylo možné jej vypínat a zapínat podle vaší potřeby, musíte navštívit registry. Jak na to? Tady je návod, i s obrázky.

Počítač

Jak na vypnutí tmavého režimu ve Windows 10?

Krok 1: Na klávesnici stiskněte WIN+R a objeví se dialogové okno „Spuštění“. Do něj napište „regedit“ a stiskněte enter, čímž se dostanete do editoru registrů.

Krok 2: V editoru registrů jděte do adresového řádku a použijte klávesovou zkratku „Ctrl+A“, kterou zakliknete celou adresu a dáte „delete“, abyste ji zde smazali. Pak na její místo vložte následující adresu a stiskněte enter.

Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\DefaultAccount\Cloud

Poznámka: Možná v jiných návodech najdete adresu HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ CloudStore\ Store\ Cache\ DefaultAccount, ale ta nemá s tmavým režimem nic společného. Potřebujete se dostat do Store\DefaultAccount, nikoliv do Store\Cache\DefaultAccount.

Krok 3: V umístění pod „Cloud“ nyní najdete mimo jiné i dva řádky, konkrétně:

  • Default$windows.data.bluelightreduction.bluelightreductionstate
  • Default$windows.data.bluelightreduction.settings

Na každý z nich klikněte pravým tlačítkem myši a smažte ho.

Krok 4: Restartujte počítač a je hotovo. Tmavý a světlý režim už si budete u Windows 10 nastavovat podle sebe, nebude se přepínat sám. Přepínání najdete jak v notifikačním centru, tak v  panelu nastavení.

Často kladené dotazy

1. Jaké jsou výhody tmavého režimu ve Windows 10 a proč by někdo chtěl trvale vypnout tmavý režim?

Tmavý režim ve Windows 10 je pro oči ve tmavším prostředí příjemnější, možná i zdravější. Avšak některým uživatelům zcela nevyhovuje a chtějí ho trvale vypnout, což se jen tak v běžném uživatelském rozhraní nedá učinit.

2. Jak můžu vypnout tmavý režim ve Windows 10?

Abyste mohli vypínat a zapínat tmavý režim podle své potřeby, musíte navštívit registry ve Windows. Postupujte podle následujících kroků: 1. Stiskněte WIN+R a v dialogovém okně „Spuštění“ napište „regedit“ a stiskněte enter. 2. V editoru registrů smažte adresu v adresovém řádku a na její místo vložte "ComputerHKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionCloudStoreStoreDefaultAccountCloud" a stiskněte enter. 3. V umístění pod „Cloud“ smažte dva řádky: "Default$windows.data.bluelightreduction.bluelightreductionstate" a "Default$windows.data.bluelightreduction.settings". 4. Restartujte počítač.

3. Kde najdu možnost přepínat tmavý a světlý režim u Windows 10?

Po provedení kroků pro vypnutí tmavého režimu budete moci přepínat tmavý a světlý režim podle sebe. Přepínání najdete jak v notifikačním centru, tak v panelu nastavení ve Windows 10.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...