Jak resetovat router Xiaomi AIoT Router AX3600 WiFi6? A proč?

Xiaomi AIoT Router AX3600

V minulém textu jsme se podívali na to, zda je nutné vypínat router Xiaomi AIoT Router AX3600 WiFi6 a jak často. Také jsme naznačili, že v extra naléhavých případech bude vhodný i jeho kompletní rset. Ale jak na něj? To si dnes ukážeme. Naštěstí je to velmi snadné.

Proč vypínat nebo resetovat router?

Důvody jsou zejména tři: přehřívání, bezpečnost a rychlost přenosu dat. Podrobnosti si najdete v našem předchozím článku. Teď už se pojďme podívat na to, jak vlastně Xiaomi AIoT Router AX3600 resetovat, když budete mít dojem, že pouhé vypnutí, a tím promazání mezipaměti ke zvýšení bezpečnosti připojení nestačilo.

 Jsou k tomu dvě základní metody, první využívá resetu do továrního nastavení pomocí tlačítka na samotném routeru, ta druhá pak aplikace Mi WiFi APP.

Metoda první: reset do továrního nastavení pomocí tlačítka na samotném routeru

Na zadní části routeru najdete malé tlačítko s nápisem „reset“. To stačí zmáčknout, a je hotovo. Zmáčknutí ovšem musí trvat okolo deseti sekund, dokud LED dioda nezačne indikovat restart.

router Xiaomi

Metoda druhá: restart s využitím aplikace Mi WiFi APP

Pokud chcete spíše využít reset do továrního nastavení pomocí aplikace Mi WiFi APP, pak podnikněte těchto pět kroků:

1. Stáhněte si a otevřete aplikaci Mi WiFi APP

2. Kliknutím vstupte do ikony „Profil“ v levém horním rohu.

3. Klikněte na nastavení routeru „Router Settings“ vlevo

4. V nabídce tu uvidíte mimo jiné i "restart and shut down the router" (tedy restartovat a vypnout router).

5. Vyberte „restart“ a router se resetuje.

Poznámka: Reset do továrního nastavení smaže všechna vaše předchozí nastavení. Takže router budete muset znovu nastavit, abyste obnovili připojení k internetu.

Často kladené dotazy

Proč bych měl vypínat nebo resetovat svůj Xiaomi AIoT Router AX3600?

Existují tři hlavní důvody pro vypnutí nebo resetování routeru: přehřívání, bezpečnost a rychlost přenosu dat. Vypnutím nebo resetováním routeru lze těmto problémům předejít či je odstranit.

Jak mohu resetovat router Xiaomi AIoT Router AX3600 na tovární nastavení?

Resetování na tovární nastavení lze provést dvěma způsoby: pomocí tlačítka reset na zadní straně routeru nebo pomocí aplikace Mi WiFi APP. Při použití tlačítka stiskněte reset na zadní straně routeru a držte jej asi 10 sekund. Při použití aplikace Mi WiFi APP postupujte podle pěti kroků uvedených výše.

Co se stane po resetu routeru na tovární nastavení?

Po resetování na tovární nastavení budou smazána všechna vaše předchozí nastavení. Aby bylo možné znovu navázat připojení k internetu, je nutné router znovu nastavit.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...