Jak propojit váš Mac s projektorem? Stačí udělat 5 kroků!

Jak propojit váš Mac s projektorem? Stačí udělat 5 kroků

Přemýšlíte, jak byste propojili váš Mac s projektorem, pokud byste si jej pořídili nebo se dostali do situace, kdy budete propojení potřebovat? Naštěstí je to celkem snadné, bude vám k tomu stačit pět kroků, aby bylo hotovo.

5 kroků pro propojení vašeho Macu s projektorem

Krok 1: Zapněte svůj Mac a připravte si všechen obsah, který chcete promítat.

Krok 2: Zapojte projektor do zásuvky a zapněte jej.

Krok 3: Propojte projektor a váš Mac kabelem, většinou k tomu bývá přímo u projektoru kabel VGA nebo HDMI. Pravděpodobně ale budete potřebovat i adaptér, přímé propojení je totiž většinou možné jen do Windows a Linux počítačů.

Poznámka: Na trhu najdete minimálně pět druhů adaptérů na Mac počítače. Liší se od sebe v závislosti na tom, jaký mají  jednotlivé Mac PC video vstup. Proto buďte při výběru pozorní.

Macbook

Krok 4: Jakmile jste Mac a projektor propojili kabelem, klikněte v PC vlevo nahoře na Apple Menu. Rozbalí se nabídka, ze které vyberete „System Preferences“.

Krok 5: Pak klikněte na nabídku displeje – a jakmile vyskočí dialogové okno k displeji, klikněte na „Detect Dispays Button“. Tímto krokem se synchronizuje váš Mac s projektorem a můžete promítat.

Pokud ale synchronizace neproběhne, zkuste následující kroky:

  • klikněte v PC vlevo nahoře na Apple Menu
  • rozbalí se nabídka, ze které vyberete „System Preferences“
  • pak klikněte na nabídku displeje
  • jakmile vyskočí dialogové okno k displeji, v menu klikněte na nastavení
  • zkontrolujte záložku „Mirror Displays“, tu najdete v dolním levém rohu okna

Jakmile jste zkontrolovali tuhle záložku, několik vteřin posečkejte, dokud se obrazovka nezačne zrcadlit v projektoru – projektor začne promítat vše, co máte na monitoru vašeho Macu. A to je vše, co je potřeba pro propojení Macu a projektoru udělat. Hodně zdaru!

Často kladené dotazy

Jak propojím můj Mac s projektorem?

Postupujte podle těchto pěti kroků: 1) Zapněte Mac a připravte si obsah, který chcete promítat. 2) Zapojte projektor do zásuvky a zapněte jej. 3) Propojte projektor a Mac kabelem, většinou VGA nebo HDMI, a případně použijte adaptér pro Mac. 4) Klikněte na Apple Menu, zvolte "System Preferences" a poté nabídku displeje. 5) Klikněte na "Detect Dispays Button" pro synchronizaci Macu s projektorem.

Jaký adaptér potřebuji pro propojení Macu s projektorem?

Existuje několik druhů adaptérů pro Mac počítače, které se liší v závislosti na video vstupu vašeho Macu. Před nákupem adaptéru zkontrolujte, jaký typ video vstupu má váš konkrétní Mac PC.

Co dělat, pokud se Mac nesynchronizuje s projektorem?

Pokud nedojde k automatické synchronizaci, postupujte následovně: Klikněte na Apple Menu, vyberte "System Preferences" a nabídku displeje. V dialogovém okně displeje klikněte na nastavení a poté zkontrolujte záložku "Mirror Displays" v dolním levém rohu. Počkejte několik vteřin, dokud se obrazovka nezačne zrcadlit v projektoru a projektor začne promítat obsah z Macu.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...