Jak přepnout digitální teploměr ze stupňů Fahrenheita na stupně Celsia?

Jak přepnout digitální teploměr ze stupňů Fahrenheita na stupně Celsia

Možná jste objednali digitální teploměr pro měření tělesné teploty, třeba na pracovišti, u vstupu do rizikových zón apod. Možná jste pro něj nešli do lékárny (kde jsou teploměry automaticky nastaveny na stupně Celsia), ale objednali na webu, možná dokonce na zahraničním webu. A aniž byste s tím předem počítali, teploměr byl přepnut na Fahrenheita. Co s tím? Jak přepnout na Celsia, na kterého jsme u nás zvyklí? A jak se vůbec přepočítává ze stupňů Fahrenheita na stupně Celsia?

Dotykový digitální teploměr

Pokud máte klasický dotykový digitální teploměr, který měří teplotu v podpaží, v ústech nebo (u miminek) v zadečku, budete si muset v přenastavení stupnic vystačit je s jedním tlačítkem, které na teploměru je. Nejprve se samozřejmě ujistěte, že teploměr je naprogramován na obě stupnice, tedy jak na Fahrenheita, tak na stupně Celsia.

Pokud je, teploměr vypněte. Pak dlouhým stiskem hlavního tlačítka ovládání teploměr zapněte, ale ani po naskočení displeje tlačítko nepouštějte. Po 5 až 7 vteřinách začne problikávat přecházení mezi oběma stupnicemi. Tlačítko pusťte, jakmile bude na displeji svítit symbol ℃.

digitální teploměr

Bezdotykový digitální teploměr

Na bezdotykových digitálních teploměrech, kterými se teplota měří pouhým namířením na čelo měřeného člověka za vzdálenosti cca 5 cm, mívá více tlačítek, jedním z nich pak je přechod mezi stupni Fahrenheita a stupni Celsia. Přepínáte jen krátkými stisky, na displeji se vždy zobrazí buď ℃ nebo ℉.

Infračervený teploměr značky Beurer

Možná jste pořídili infračervený teploměr od Beurer. Tato značka stále nabývá na oblíbenosti mezi českými uživateli, a tak se pojďme podívat, jak se přepíná na tomto přístroji mezi oběma stupnicemi. V tomto případě je proces o něco složitější, je nutné totiž teploměr otevřít, resp. sundat kryt rukojeti.

Pod krytem se totiž skrývá kouzelné přepínací tlačítko, kterým se dá přepínat vlevo nebo vpravo na stupně Fahrenheita nebo na stupně Celsia. Vzhledem k tomu, že budete přepínat pravděpodobně jen jednou na stupně Celsia, nejde zase o takový problém.

digitální teploměr infra

Po přepnutí pak jen zpátky nasadíte černý kryt rukojeti. A je hotovo. Sundávání krytu je usnadněno prolisy po bočních stranách, hned okolo spouště, kterou zahajujete měření. Takže kdyt sundáte velmi lehce, stejně lehce se nasazuje zpět. Kryt budete sundávat i pro výměnu baterií.

A jak se přepočítává mezi stupni Fahrenheita a stupni Celsia?

Přepočet je sice zdlouhavý, ale matematicky poměrně snadný:

Fahrenheit = Celsius x 1.8 + 32

Celsius = (Fahrenheit – 32) ÷1.8

Často kladené dotazy

Jak přepnout dotykový digitální teploměr z Fahrenheita na Celsia?

Vypněte teploměr a poté ho zapněte dlouhým stiskem hlavního tlačítka ovládání. Tlačítko nepouštějte ani po naskočení displeje. Po 5 až 7 vteřinách začne problikávat přecházení mezi stupnicemi Fahrenheita a Celsia. Tlačítko pusťte, jakmile bude na displeji svítit symbol ℃.

Jak přepnout bezdotykový digitální teploměr z Fahrenheita na Celsia?

Na bezdotykových digitálních teploměrech bývá více tlačítek, jedním z nich je přechod mezi stupni Fahrenheita a stupni Celsia. Přepínáte jen krátkými stisky, na displeji se vždy zobrazí buď ℃ nebo ℉.

Jak se přepočítává teplota mezi stupni Fahrenheita a stupni Celsia?

Přepočet mezi stupni Fahrenheita a stupni Celsia je matematicky poměrně snadný. Fahrenheit = Celsius x 1.8 + 32 a Celsius = (Fahrenheit – 32) ÷1.8.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...