Jak chytré hodinky Amazfit Bip sledují spánek?

Jak chytré hodinky Amazfit Bip sledují spánek?

Amazfit Bip je novější verzí inteligentních hodinek HUAMI Amazfit, které podporují množství sportovních funkcí a funkcí monitorování zdraví. Sice jsou na trhu již nějaký ten pátek, ale svou výdrží a viditelností obrazovky i na nejostřejším sluníčku jso svými konkurenty zatím téměř nepřekonatelné.

Ze všech funkcí systému Amazfit Bip je podle výrobce největší pozornost věnována sledování spánku a jeho přesnosti. Jak monitorovat spánek s hodinkami Amazfit Bip? Ale také proč nejsou údaje o spánku posbírané hodinkami Amazfit Bip přesné? Odpovědi naleznete níže.

Jak nastavit hodinky Amazfit Bip, aby monitorovaly spánek?

Sledování spánku je automatické, a tak není nutné nic
speciálního sledovat, nastavovat nebo na cokoliv pravidelně myslet. Když večer
jdete spát, stačí jen to, že máte hodinky Amazfit Bip na sobě. Ty vám budou
automaticky sledovat váš spánek a analyzovat údaje, až se probudíte.

Synchronizace dat je také automatická, statistiku spánku si
proto jen snadno zobrazíte, a to v aplikaci ve vašem telefonu, konkrétně v umístění
Status> Sleep, případně kliknete na profil – Amazfit Bip – spánek.

Amazfit Bip

Proč nemusejí být údaje o spánku přesné?

Algoritmus monitorování spánku Amazon Bip je navržen tak, aby sledoval pohyb během spánku v typických hodinách, ve kterých lidé spí.  Jestliže spíte mimo obvyklý rozsah hodin spánku, například po noční směně, nebude vaše spaní tak přesně sledováno.

Vedle toho je ještě nutné dodat, že detekce spánku hodinek
Amazfit Bip je založená hlavně na "pohybu těla" a na "srdeční
frekvenci". Pohyb těla se vztahuje k fyzické aktivitě, přesněji k pohybu
zápěstí, na kterém máte hodinky.

Takže dokud je pohyb těla malý a srdeční rytmus během spánku
nízký, považují hodinky spánek za hluboký. Pohyb většího rozsahu a vyšší
srdeční frekvence se považují za lehký spánek. Pokud se jdete v noci vyčůrat,
hodinky poznají, že jste vzhůru.

Často kladené dotazy

Jak nastavit hodinky Amazfit Bip pro monitorování spánku?

Sledování spánku je automatické, a tak není nutné nic speciálního nastavovat nebo na cokoliv pravidelně myslet. Když večer jdete spát, stačí jen to, že máte hodinky Amazfit Bip na sobě. Ty vám budou automaticky sledovat váš spánek a analyzovat údaje, až se probudíte. Synchronizace dat je také automatická, statistiku spánku si proto jen snadno zobrazíte, a to v aplikaci ve vašem telefonu, konkrétně v umístění Status> Sleep, případně kliknete na profil – Amazfit Bip – spánek.

Proč nemusejí být údaje o spánku přesné?

Algoritmus monitorování spánku Amazon Bip je navržen tak, aby sledoval pohyb během spánku v typických hodinách, ve kterých lidé spí. Jestliže spíte mimo obvyklý rozsah hodin spánku, například po noční směně, nebude vaše spaní tak přesně sledováno. Vedle toho je ještě nutné dodat, že detekce spánku hodinek Amazfit Bip je založená hlavně na "pohybu těla" a na "srdeční frekvenci". Pohyb těla se vztahuje k fyzické aktivitě, přesněji k pohybu zápěstí, na kterém máte hodinky. Takže dokud je pohyb těla malý a srdeční rytmus během spánku nízký, považují hodinky spánek za hluboký. Pohyb většího rozsahu a vyšší srdeční frekvence se považují za lehký spánek. Pokud se jdete v noci vyčůrat, hodinky poznají, že jste vzhůru.

Jak získat statistiku spánku z hodinek Amazfit Bip?

Statistiku spánku si můžete snadno zobrazit v aplikaci ve vašem telefonu. Stačí jít do umístění Status> Sleep, případně kliknout na profil – Amazfit Bip – spánek.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...