I vám se líbí kalhoty s vysokým pasem? Poradíme, jak je správně nosit, abyste docílila přesně toho efektu, kterých od nich čekáte!

Jak správně nosit kalhoty s vysokým pasem

Móda se nám neustále mění, móda je inspirace. Různé roky nám přinášejí různé tvary kalhot. Jednou jsou nohavice široké zvonáče, za rok rovné, pak zase roury, nebo dokonce zcela obepínající legíny, s délkou ke kotníkům nebo s délkou, kdy nám z pod kalhot čouhají jen špičky bot.

A stejnému diktátu módy podléhá i to, kde nám končí zapínání zipu či knoflíků. Ještě před pár lety, kdy vládly bokovky, byla out každá dívka či žena, které kalhoty končily výše než na úrovni pánevních kostí a vzadu musely koukat krajkové tanga. Dneska je to přesně naopak. Kalhoty a sukně do pasu již nějakou dobu slaví velký comeback.

Tento typ kalhot, nebo i sukní s sebou přináší mnohá pozitiva, jak pro velmi štíhlé, tak pro ženy plnějších tvarů. Zejména dámy s větším bříškem ocení, že tyto kalhoty dokáží skrýt a zatáhnout ledasjaký nedostatek.

Kalhoty s vysokým pasem se hodí pro různé příležitosti, tmavé pro pracovní schůzky, džíny i šortky pro volný čas nebo upnutější legíny či skinny kalhoty pro kombinaci s delší halenou, tunikou ke kratším košilovým šatům.

šedé džínové kraťasy

Abychom se ale v takových kouscích cítily opravdu pohodlně, musíme se umět správně vybrat.

Správná velikost je zásadní

U mnohého oblečení můžeme mít volnější ruku v tom, zda si zvolíme kousek trochu volnější nebo těsnější. Ne tak však u kalhot s vysokým pasem. Při výběru si opravdu musíme dát na čas, vyzkoušet několik variant tak, aby nám ta správná opravdu sedla. Pokud budou takové kalhoty velké, hrozí, že v nich budeme vypadat jako v pytli a navíc se začnou stahovat níže a původní záměr, aby kryly větší bříško, vlastně půjde vniveč. Rozkrok pak také bude níže a můžeme se v takových kalhotách cítit jako v nějakých harémkách.

džíny s vysokým pasem

Naopak menší kalhoty zezačátku mohou působit, že jsme o dvě velikosti štíhlejší. Ale vysoký pas se může nepříjemně zařezávat do kůže nebo dokonce v pase rolovat.

Při výběru kalhot s vysokým pasem si zkuste v kabince i sednout, zda vám nebudou dělat nějakou neplechu.

Dobře padnoucí podprsenka

Co má podprsenka společného s tématem kalhot?? Kalhoty s vysokým pasem mají za úkol vytvořit krásnou siluetu přesýpacích hodin. Nad pasem ale už žádné faldíky neschovají. Aby se těm vám, kteří máte pár kil navíc, nevytvořila nad kalhoty pneumatika, je třeba, aby vaše podprsenka měla ideálně širší díl přiléhající k tělu s víceřadým zapínáním. Vaše krásně klenutá postava získá ještě víc na ženskosti, když podprsenka zdvihne vaše poprsí. Podprsenka vám zkrátka musí padnout ještě o něco víc, než obvykle.

džíny s vysokým pasem

Zapomeňte na plochou obuv

Vhodně zvolená obuv dotváří celkový dojem z jakékoliv módní kreace. Kalhoty s vysokým pasem opticky prodlužují a zeštíhlují postavu. Nebylo by tedy dobré tento dojem pokazit plochou obuví. Obzvláště, pokud vám příroda nenadělila vysokou postavu, nezabíjejte celý outfit a určitě zvolte botičky aspoň na klínku. Přiléhavým byznys kalhotám, ale i džínům v délce nad kotníky budou velmi sedět lodičky na vysokém podpatku.  Naopak k džínovým šortkám pro volný čas klidně obujte mohutné pohodlné tenisky, které jsou stále velmi in a navíc vaše nožka bude jako v bavlnce. Pouze ty z vás, které máte modelkovské míry a zejména výšku nad 180 cm, si můžou dovolit obout balerínky, aniž by se pokazil efekt prodloužené postavy.

Topy dovnitř a haleny ven

A co si obléci k vysokým kalhotám? Jasně vedou trička, halenky a topy volnějšího střihu, které zastrčíte dovnitř kalhot či sukně. Jednoznačně se tím posílí tvar přesýpacích hodin – širší ramena a boky, štíhlejší pas. Štíhlejší postavy mohou zvolit i přiléhavé topy doplněné sáčkem a výraznými doplňky. Naopak plnější postavy ocení maskovací efekty vysokých kalhot a mohou zvolit delší košile a tuniky a pas zdůraznit stažením košile - použitím třeba širokého opasku tmavé barvy.

tmavé rifle

Ať už si zvolíte jakoukoliv variantu, vězte, že nebudete v žádném případě out. Tuto módu sem vrátily ikony, které jsou plnějších tvarů a rády je předvádějí. A vzpomeňte, jak neodolatelně žensky vypadala Olivia Newton-John v závěrečné scéně Pomády, kde se vlnila v přiléhavých vysokých kalhotách!

Často kladené dotazy

Jaké jsou výhody kalhot s vysokým pasem?

Kalhoty s vysokým pasem přináší mnohá pozitiva pro ženy různých tvarů, od štíhlých po plnější postavy. Dámy s větším bříškem ocení, že tyto kalhoty dokáží skrýt a zatáhnout ledasjaký nedostatek. Navíc, kalhoty s vysokým pasem opticky prodlužují a zeštíhlují postavu.

Na co si dát pozor při výběru kalhot s vysokým pasem?

Při výběru kalhot s vysokým pasem je důležité vybrat správnou velikost. U mnohého oblečení můžeme mít volnější ruku v tom, zda si zvolíme kousek trochu volnější nebo těsnější, ale u kalhot s vysokým pasem tomu tak není. Při výběru si opravdu musíme dát na čas, vyzkoušet několik variant, abychom našli tu správnou velikost, která nám bude skutečně sedět.

Jakou obuv je vhodné kombinovat s kalhotami s vysokým pasem?

Vhodně zvolená obuv dotváří celkový dojem z jakékoliv módní kreace. Při nošení kalhot s vysokým pasem je doporučeno obout boty aspoň na klínku, aby nebyl pokazit efekt prodloužené postavy. Lodičky na vysokém podpatku budou velmi sedět přiléhavým byznys kalhotám, ale i džínům v délce nad kotníky. Naopak džínovým šortkám pro volný čas mohou doprovázet mohutné pohodlné tenisky.



Lenka Rutteová

Lenka Rutteová

Domácí kuchyně, přírodní kosmetika, bylinky, zdravá výživa, ale i třeba cestování po ČR, to jsou témata, kterými žiji. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, dost se zajímám o produkty pro ně (oblečení, hračky, potraviny), a také o to, kde je dobře koupit.


Podobné články:

Velikonoční výprodeje

Nejlepší velikonoční slevy 2024

S příchodem jara a blížících se Velikonoc se mnoho z nás těší na čas tradic, rodinných setkání a samozřejmě také na lákavé nákupní příležitosti,...

slevy a výprodeje

Nejlepší zimní výprodeje v roce 2024

Vánoční svátky a Nový rok jsou za námi, což znamená jediné - období povánočních výprodejů! Pokud jste ještě nenakoupili užitečné kousky za skvělé...

vánoční dárky

7 tipů na vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce se kvapem blíží a s nimi také nutnost pořídit a zabalit vánoční dárky. Pokud jste nákup dárku letos nechávali na poslední chvilku, možná...

online nákupy

Black Friday 2023

Vánoce se neúprosně blíží, a s nimi i nákupní šílenství. Než však začneme s úderem prvního prosince otevírat okénka adventního kalendáře, čeká nás...